18.7 C
Oslo
20/09/20
Hangar.no

Widerøe sliter på Brønnøysund-rute

Oljeselskapet Transocean vurderer å sette inn chartret fly for å frakte sine ansatte med fly mellom Brønnøysund og Oslo samt Bergen. Årsaken er at oljeselskapet er lei av de mange kanselleringene som blir gjort av flyselskapet Widerøe.

I følge Brønnøysunds Avis er det rundt 350 ansatte i selskapet Transocean som blir berørt av kanselleringene til flyselskapet. Nå ønsker ledelsen å gå tilbake til en ordning hvor det leies inn fly når det ansatte skal fraktes nedover eller oppover i landet luftveien.

Nå frykter både ordfører og næringslivet at direkterutene fra Brønnøysund kan være i fare. Widerøe på sin side er også enig i at ruten til Oslo kan stå i fare for å forsvinne dersom Transocean kutter bruken av ruten for sine ansatte;

– Det er snakk om et ganske høyt antall passasjerer ukentlig, og i ytterste konsekvens vil det undergrave lønnsomheten på direkteruta mellom Brønnøysund og Oslo. Da blir ofte konsekvensen en nedgang i antall avganger, sier Kommunikasjonsdirektør i Widerøe Richard Kongsteien til Helgeland Arbeiderblad og understreker at det ikke er noen andre selskaper som har varslet at de vurderer charter.

Widerøe har hatt en rekke tekniske problemer på flymateriell og manglet fly for å erstatte kansellerte ruter, nye fly er på vei så selskapet regner med at dette vil løse seg selv.

Andre nyheter

Widerøe reduserer tilbudet på en rekke kortbaneruter

Nikolai Sogn

Rolls Royce og Widerøe i nytt samarbeid for å utvikle elfly

Steffen Sundt

Reagerte på få E2-jeter til Nord-Norge – ble benyttet til utlandet

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer