Widerøe sliter på Brønnøysund-rute

Oljeselskapet Transocean vurderer å sette inn chartret fly for å frakte sine ansatte med fly mellom Brønnøysund og Oslo samt Bergen. Årsaken er at oljeselskapet er lei av de mange kanselleringene som blir gjort av flyselskapet Widerøe.

I følge Brønnøysunds Avis er det rundt 350 ansatte i selskapet Transocean som blir berørt av kanselleringene til flyselskapet. Nå ønsker ledelsen å gå tilbake til en ordning hvor det leies inn fly når det ansatte skal fraktes nedover eller oppover i landet luftveien.

Nå frykter både ordfører og næringslivet at direkterutene fra Brønnøysund kan være i fare. Widerøe på sin side er også enig i at ruten til Oslo kan stå i fare for å forsvinne dersom Transocean kutter bruken av ruten for sine ansatte;

– Det er snakk om et ganske høyt antall passasjerer ukentlig, og i ytterste konsekvens vil det undergrave lønnsomheten på direkteruta mellom Brønnøysund og Oslo. Da blir ofte konsekvensen en nedgang i antall avganger, sier Kommunikasjonsdirektør i Widerøe Richard Kongsteien til Helgeland Arbeiderblad og understreker at det ikke er noen andre selskaper som har varslet at de vurderer charter.

Widerøe har hatt en rekke tekniske problemer på flymateriell og manglet fly for å erstatte kansellerte ruter, nye fly er på vei så selskapet regner med at dette vil løse seg selv.

ANNONSE
Forrige artikkelSAS endrer stil og farger
Neste artikkelSAS topper klagelisten i Sverige