Foto: Widerøe

Forsvaret utlyste på vårparten anbudskonkurranse på to rutepakker for rammeavtale av flytjenester i Norge og Norden. Det er nå avgjort at Widerøe har vunnet rutepakken for innlandsreiser med hovedvekt på Bergen som utgangspunkt og internt i Nord-Norge. Med oppstart 1. februar 2024 har Forsvaret og Widerøe blitt enige om et tilbud til forsvarsansatte som skal fly mellom destinasjoner i én av to utlyste rutepakker. 

-Widerøe skal bidra til at Forsvaret lykkes i sitt oppdrag, ved å levere flytjenester til Forsvaret slik flyselskapet har gjort i mange år. Avtalen omfatter atskillig flere ruter enn hva situasjonen har vært inntil nå. Vi har med stor respekt fraktet forsvarspersonell i mange år uten en definert avtale. Denne rammeavtalen inkluderer flere nye ruter. Det er med glede vi forbereder oss til å fly betydelig flere enn hva vi gjør i dag», sier Christian Skaug, kommersiell direktør i Widerøe.

Rammeavtalen har en varighet på fire år og en årlig verdi på 35 millioner kroner.

-Jeg er trygg på at tilbudet til ansatte og vernepliktige vil bli videreført på en god måte med nye leverandører. Mange av Forsvarets avdelinger er ute i distriktene. En rammeavtale med Widerøe vil spesielt bety mye for disse, sier Sjefen for Forsvarets logistikkorganisasjon, generalmajor Lars Christian Aamodt.

Ved siden av Widerøe ble også Norwegian valgt som leverandør av flytjenester til Forsvaret.

ANNONSE
Forrige artikkelStord lufthavn får flyforbindelse til Oslo igjen fra 1. september
Neste artikkelKontrakt med Forsvaret gir flere flyruter til Nord-Norge