14.5 C
Oslo
20/09/20
Hangar.no

Windjet mot konkurs

Foto: Hans Olav Nyborg/hangar.no

Det italienske flyselskapet Windjet går raskt mot konkurs, og lørdag tok myndighetene affære ved å opprette en nødtelefon hvor passasjerene kan få hjelp til å bli flyttet over til andre flyselskap når de skal ut å reise.
Allerede mandag er det ventet at flyselskapet vil miste sin AOC-lisens (godkjennelse for flyvning), og de store selskapene Alitalia, Blue Panorma og Meridiana jobber nå på spreng for å tilby de reisende med lavprisselskapet alternativer.
300.000 rammet
I følge ENAC som er det italienske svaret på Luftfartstilsynet her hjemme vil rundt 300.000 passasjerer bli direkte rammet ved flere flyplasser, av at Windjet blir satt på bakken.
De store problemene for flyselskapet startet fredag da en rekke avganger måtte kanselleres på grunn av at pengekassen er tom. I løpet av sommeren har selskapet forhandlet med Alitalia om et mulig oppkjøp, men disse samtalene havarerte også på fredag.
Håper på nye samtaler
Begge flyselskapene er nå innkalt til en samtale i siste liten hos landets finansminister som håper å kunne finne en løsning før AOC-lisensen blir trukket tilbake.
Windjet har base på Sicilia og eies av Antonio Pulvirenti, en finansmann som også eier fotballaget Catania.
Flyselskapet har 500 ansatte og totalt per dags dato er det i overkant av 500.000 personer som har bestilt flybilletter hos Windjet, og som nå blir rammet.

Andre nyheter

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

Adria kansellerer på grunn av finansielle problemer

Hans Olav Nyborg

Holiday Europe fløy første tur denne uka – vil bli størst på charter i Europa om tre år

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer