Ungarske Wizz Air har inngått en avtale med leasingselskapet CDB om salg av seks nye Airbus A321neo, og tilbakeleie av samtlige fly.

Avtalen gjelder seks nye fly som leveres fra Airbus i 2021 og 2022. De fire første flyene skal etter planen bli levert til selskapet i fjerde kvartal neste år, mens de to siste flyene leveres i andre kvartal av 2022.

Wizz Air er den største kunden Airbus har for A321neo.

Samtlige fly skal utstyres med en klasse og 239 seter som er maks kapasitet. alle Airbus-flyene er utstyrt med Pratt & Whiteny GTF-motorer. For kort tid siden inngikk de to partene også en samme type avtale for fire A321neo som skal leveres til selskapet første kvartal 2022. Dermed gjelder nå avtalen for totalt ti slike fly.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no