Wizz Air ledelsen har mistet troen på sommeren 2021

Foto: Hans O. Nyborg

Administrerende direktør for Wizz Air, Jozef Varadi, har mistet troen på at sommersesongen 2021 skal bli en fest og et fyrverkeri innen luftfarten. Med store forsinkelser i utrullingen av vaksiner i Europa, og stadig innføring av nye restriksjoner for å kunne reise mellom land, ser ikke direktøren lyset i andre enden denne sommeren heller.

Wizz Air hadde håpet på at trafikken denne sommeren skulle ta seg opp til mellom 70 og 80 prosent av hva den var før pandemien satte inn. Nå viser tallene for bookinger at det er langt unna halvparten av dette. I følge et intervju med Bloomberg sier direktøren at Europa har vært mer restriktive med reiseråd enn det selskapet hadde sett for seg da vi rundet fra 2020 til 2021.

Spesielt har markedet i Storbritannia vist seg å være nærmest umulig å få noe ut av.

Til nyhetstjenesten sier han at selskapet ikke har noen planer om å kutte ut leveransen av 12 nye Airbus A320neo det neste året, til tross for at en stor andel av selskapets fly må stå på bakken til tider.

For flyselskapet er det nå sensommeren og høsten det legges størst fokus mot, i et håp om å få noe ut av det som kan bli en ellers trist sommer for flyselskapene og luftfarten for andre år på rad.

ANNONSE
Forrige artikkelRussisk flyprodusent i rute for leveranse av nytt fly
Neste artikkelFår ikke lov å fly transittpassasjerer til Hong Kong