Foto: Hans O. Nyborg

Flyselskapet Wizz Air fikk en opptur i juli måned, selskapet transporterte 2,96 millioner reisende. Det ungarske selskapet hadde en kabinfaktor på 79 prosent i juli i år, mot 61 prosent samme måned i 2020.

Det er først og fremst de nye basene i Italia med 32 nye ruter til 19 land som har utgjort en forskjell for selskapet, som på forsommeren måtte trekke seg nesten helt ut fra det norske markedet.

Selskapet fikk et underskudd på 118 millioner euro i første kvartal av 2021, og hadde da rundt 35 prosent av sin kapasitet i drift. Wizz Air har stor tro på høsten og har nå hentet inn 600 nye ansatte som har fullfør sin opplæring og trening for å bemanne flyene i cockpit og kabin.

I løpet av kort tid skal det åpnes to nye baser i Italia, som dermed gjør at selskapet vil ha seks baser i landet.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no