Hangar.no

Wizz Air: Nordmenn har overbetalt flyreiser i lang tid

Det ungarske flyselskapet Wizz Air har brukt den siste uken på å observere hvordan det norske markedet tok i mot nyhetene om innenriksrutene som skal betjenes fra november. Så raskt selskapet la ut prisnivået på flybilletter til 199,- kroner en vei, fulgte både SAS og Norwegian etter, og dumpet sine priser tilsvarende.

Nå mener ledelsen i Wizz Air at nordmenn har overbetalt flyreiser innenlands i lang tid.

-Wizz Air er glad for å ha rystet opp markedet i Norge ved å bringe de laveste prisene til det norske reisende publikum, takket være den laveste kostnadsproduksjonen samt den grønneste flyreisen som et resultat av Europas yngste kortdistanseflyflåte. Wizz Air har en av de sterkeste flyselskapsdriften på grunn av den økonomiske styrken og svært høy likviditeten som ligger bak. Det siste prisfallet hos Norwegian viser at forbrukere i Norge har blitt måtte betale alt for mye for flybillettene. Det vil være interessant å se hvordan en nær konkurs-virksomhet kan konkurrere med våre lave priser uten kontanter og dobbelt så høye enhetskostnader som oss, skriver selskapet i en kommentar til pressen i dag.

Rutene starter opp 5. november i år, og både SAS og Norwegian har senket sine priser fra denne datoen.

Andre nyheter

130 ansatte i Widerøe mister jobben på Flesland

Hans Olav Nyborg

Brudd i forhandlinger mellom Parat og NHO luftfart

Hans Olav Nyborg

Icelandair redder seg med Boeing-erstatning

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer