WOW Air kutter flyflåten ytterligere – Sier opp 100 ansatte

Det islandske flyselskapet WOW Air kjemper en desperat kamp om å overleve. Selskapet har måtte si opp 111 ansatte og vil levere tilbake fire Airbus A321 fly til utleieselskapet. I tillegg skal det siste Airbus A330-flyet også ut av flåten. 

Flyselskapet har allerede kvittet seg med to Airbus A330 og flere Airbus A320. 

I følge Airwise vil selskapet nå forsøke å komme seg tilbake til kjernedriften som et lavkostselskap i Europa. Innen midten av januar 2019 skal selskapet lansere et nytt rutekart i følge en pressemelding fra WOW Air.

Selskapet skriver ikke noe om hva som skjer med den nye ruten til India som startet denne uken. Trolig vil ruten bli lagt på is ettersom det siste av selskapets langdistansefly skal leveres tilbake til utleieselskapet ICBC. 

WOW Air håper at selskapet med disse grepene ikke behøver å si opp flere ansatte, etter denne runden vil selskapet ha 1000 ansatte. 

 

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no