1,1 millioner passasjerer for Norwegian i januar måned

Foto: Jan Kåre Folstad

Norwegian hadde 1 138 621 passasjerer i januar. Kapasiteten (ASK) var 1 820 millioner setekilometer, som er ned tre prosent fra året før, mens faktisk passasjertrafikk (RPK) var 1 512 millioner setekilometer. I januar hadde Norwegian i gjennomsnitt 63 fly i drift, og 99 prosent av oppsatte flyvninger ble gjennomført. Punktligheten, målt som andel avganger innen 15 minutter etter ordinær tid, var på 76,7 prosent, og ble sterkt påvirket av de mange vinterstormene.

–Det krevende været med mange vinterstormer har hatt betydelig innvirkning på driften denne måneden. Jeg vil rette en stor takk til alle mine kollegaer som jobber utrettelig for å sikre at kundene kommer frem til sine destinasjoner så effektivt som mulig, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Flyselskapet økte fyllingsgraden til 83,1 prosent i januar som er opp fem prosentpoeng sammenlignet med samme periode i fjor. For 2024 har Norwegian sikret drivstoff for nær 50 prosent av det forventede forbruket til nåværende markedspriser.

Norwegian punktlighet i januar var på 76,7 prosent mot 85 prosent i samme måned i fjor. Regulariteten lå på 99 prosent i år mot 99,5 prosent i samme måned i 2023.

Kabinfaktoren for Norwegian var på 83,1 prosent i januar i år, mot 77,7 prosent i 2023, som er en økning på fem prosent. Selskapets ASK var på 1,820 millioner i januar i år mot 1,870 millioner i samme måned for ett år siden, en tilbakegang på 3 prosent.

Når det gjelder RPK hadde selskapet en økning på fire prosent i år.

ANNONSE
Forrige artikkelAvviser å ha solgt selskapets slots ved London Heathrow
Neste artikkelLiten endring for Widerøe i januar måned