Ryanair MAX 200
Foto: Hans O. Nyborg

Det irske flyselskapet Ryanair har tilbudt seg å hjelpe den amerikanske flyprodusenten med reservedeler for å få fortgang i produksjonen av nye fly.

Flyselskapet har et større lager av reservedeler som er innkjøpt i forbindelse med leveranse av selskapets 737 MAX-fly. Boeing ligger nå 10 fly bak i løypa med forsinkelse når det gjelder å nå målet om antall MAX-fly som skal leveres til Ryanair innen utgangen av 2022.

Under en presentasjon av selskapets resultater denne uken kom det frem at Boeing nå får tilbake reservedeler.

-Vi forsøker å jobbe tett sammen med Boeing for å løse denne knipen. Vi ser oss helt nødt til å hjelpe dem å få orden på problemene med deler, slik at vi får våre nye fly levert. Derfor har vi nå i noen tilfeller valgt å tilby produsenten deler fra vårt reservedelslager slik at de flyene vi skulle ha mottatt nå, kommer som planlagt, sier Michael O’Leary i følge avisen Independent.ie.

Denne sommeren har flyselskapet operert 73 MAX-fly, og skal etter planen ha fått levert ytterligere 51 fly innen neste sommer. Minst ti av flyene som skal leveres nå før nyttår er fra Boeings side blitt skjøvet på til over nyttår.

Gjennom sommeren i år har selskapet operert mer enn 3000 flyvninger daglig og nå er selskapet desperate etter å få levert resten av de flyene som Boeing skal levere.

I følge O’Leary har Boeing lovet å forsøke å få levert mellom 40 og 44 fly innen utgangen av juni neste sommer, og for selskapet som forventer 168 millioner passasjerer i løpet av 2022, er det satt hårete mål for 2023 med 185 millioner passasjerer, men det krever at selskapet har nok fly i flåten til å bruke på nettverkete som er planlagt.

ANNONSE
Forrige artikkelSikter seg inn på Tromsø i 2023
Neste artikkelEnorm etterspørsel etter langdistansefly