Boeing advarer – Norwegian skal sjekke 737-flyene sine

Foto: Hans Olav Nyborg

Den amerikanske flyprodusenten Boeing ber alle flyselskaper sjekke sine 737 Max-fly etter at det ble funnet en løs skrue i rorsystemet.

Det opplyser USAs luftfartstilsyn (FAA). De sier at de følger nøye med på inspeksjonene og vurderer å ta grep basert på om det blir registrert flere funn.

Norwegian opplyser til NTB at de skal utføre sjekken som Boeing ber om, men at det ikke kommer til å påvirke trafikken.

Trygt

– Vi fikk informasjon om dette i dag av Boeing. Vi vil følge retningslinjene vi har fått fra dem og inspisere Boeing 737 Max 8-flyene våre for dette, men det er ikke kritisk, sier kommunikasjonsrådgiver Eline Hyggen Skari i Norwegian til NTB.

– Det påvirker ikke operasjonen. Vi gjennomfører inspiseringen så fort det lar seg gjøre. Vi fortsetter å fly med flyene. Det er trygt, har vi fått beskjed om, sier Skari.

Boeing kom med oppfordringen etter at et ikke navngitt internasjonalt flyselskap meldte om funn av en bolt som manglet mutter i en kontroll. Boeing oppdaget et annet fly som ikke var levert ennå, som hadde en mutter som ikke var festet tilstrekkelig.

To ukers frist

Flyprodusenten ber selskaper som bruker flytypen, om å gjennomføre inspeksjoner innen to uker. De understreker at det er trygt å bruke flyene som allerede er levert. Produksjonen stanses heller ikke opp.

Problemet gjelder ikke eldre modeller av 737 Next Generation.

United Airlines og American Airlines opplyser at inspeksjonene ikke kommer til å påvirke trafikken.

(©NTB)

ANNONSE
Forrige artikkelBlindpassasjer i kritisk tilstand funnet under fly i Paris
Neste artikkelNytt flyselskap i Usbekistan fikk tildelt AOC-lisens – Henter inn tidligere Novair-fly