NTB-Reuters-AFP

Både ferdsskriveren og taleregistratoren fra flyet som styrtet i Nepal, er funnet. Men det er ikke lenger håp om å finne overlevende, ifølge myndighetene.

Letemannskaper gjenopptok mandag letingen etter fire personer som fortsatt er savnet etter flystyrten i Nepal der 68 personer er bekreftet omkommet.

Men en talsmann for myndighetene sier at håpet om å finne overlevende er lik null. Soldater heises ned i en 300 meter dyp ravine for å finne likene.

68 av de 72 som var om bord flyet, er funnet døde. Flykatastrofen er den verste i landet på mer enn 30 år.

Det var søndag at et ATR 72-fly fra Yeti Airlines styrtet ned i en kløft mens det var i ferd med å lande i byen Pokhara. Det tok fyr da det traff brakken. Det er ikke klart hva som førte til ulykken.

57 nepalere, fem indere, fire russere, to sørkoreanere og én hver fra Argentina, Irland, Australia og Frankrike var om bord. Mandag er det nasjonal sørgedag i Nepal til minne om ofrene.

Flybransjen i Nepal har vokst kraftig de siste årene, men plages av dårlig flysikkerhet. Manglende trening og vedlikehold har ført til at alle nepalske flyselskap har flyforbud i EU.

Vanskelige rullebaner og uforutsigbare værforhold der det plutselig kan oppstå tykk tåke bidrar også til mange problemer. Til sammen har nærmere 350 personer omkommet i flyulykker i Nepal siden 2000.

(©NTB)

ANNONSE
Forrige artikkelAirbus trekker seg fra 737 MAX-komitéen
Neste artikkelKutter 14.500 flyvninger i påvente av EU-avgjørelse