Dnata Travel som eies av flyselskapet Emirates og som er det eldste reiselivsselskapet i De forente arabiske emirater, melder at bestillinger fra reisende for den muslimske høytiden Eid al-Fitr i april har doblet seg fra 2023. Eid-feiringen markerer slutten på fastemåneden ramadan.

Tidligere så reiseselskapet en jevn fordeling mellom de som velger staycation og de som velger internasjonale reiser under Eid. I år foretrekker 40 prosent å feriere hjemme, mens hele 60 prosent velger å reise utenlands. Blant de mest populære destinasjonene finner vi destinasjoner som Maldivene, Thailand, Italia, Mauritius og USA.

Meerah Ketait, Head of Retail and Leisure i dnata Travel, påpeker at flere forventer å få en lengre Eid-pause i april. Hun ser en tendens til at reisende planlegger og bestiller reisen langt tidligere enn normalt, og velger destinasjoner lenger unna, som Asia og USA.

– Maldivene, Mauritius og Thailand er favoritter blant reisende året rundt på grunn av tropisk klima og nærhet til De forente arabiske emirater. I år har også Italia og USA blitt populære valg for Eid-ferien. Roma, Venezia, New York City og Las Vegas er spesielt populære byer.

Reiseselskapet har i tillegg introdusert skreddersydde feriepakker for reisende fra Emiratene, med tilbud som femstjerners opphold, flyplasstransport og måltider på destinasjoner som Maldivene, Seychellene, Hong Kong og Bali. De tilbyr også en omfattende tur rundt til Sri Lankas fremste attraksjoner.

ANNONSE
Forrige artikkelSkal signere avtale for kjøp av 20 Airbus A350-fly
Neste artikkelSilk Way West med flybestilling hos Boeing