Flyselskapet Flyr begjærer seg konkurs

Foto: Flyr

NTB

Flyselskapet Flyr vil onsdag morgen begjære oppbud. Styret i selskapet konkluderte tirsdag kveld med at det ikke finnes alternativer for videre drift.

– Alle Flyrs flygninger er innstilt, og billettsalget er stanset, skriver Flyr i en pressemelding tirsdag.

Mandag ble det kjent at Flyr ikke lyktes med å hente inn nok penger, og at styret måtte vurdere om det fantes alternativer for videre drift.

– Dette er en trist dag. Vi prøvde. Vi ga alt vi hadde av energi, kunnskap og erfaringer, men det var dessverre ikke nok, sier grunnlegger og styreleder Erik Braathen i Flyr.

I meldingen skriver selskapet at Flyr har hatt gjentakende utfordringer med likviditet – som har medført at de har måtte gjøre nødvendige kortsiktige disposisjoner som har svekket selskapet langsiktig.

I november i fjor gikk Flyr inn for en redningsplan som skulle sikre selskapet 700 millioner kroner i friske midler, men aksjekursen har ligget under det som var nødvendig for å kunne gjennomføre planen. Tirsdag ble det klart at det er kroken på døra.

– Den oppdaterte forretningsplanen har hatt til hensikt å redusere risiko ved at over 50 prosent av kapasiteten ville vært sikret, i form av charteroppdrag og utleie av fly og mannskap til andre, kombinert med noe mindre produksjon på eget rutenett og til de mest populære reisemålene, skriver selskapet.

FAKTA

* Norsk lavprisflyselskap som ble etablert av Erik G. Braathen høsten 2020.

* Tonje Wikstrøm Frislid er direktør i selskapet.

* Selskapet tapte 452,9 millioner kroner i tredje kvartal i 2022. Store deler av tapet skyldes valutatap knyttet til avtaler i amerikanske dollar, ifølge selskapet.

* 16. november ble det vedtatt en emisjon, der 250 millioner kroner ble hentet inn i første fase av en plan om å hente inn til sammen 700 millioner kroner i friske penger.

* Siden aksjekursen sank under 1 øre som forutsatt i redningsplanen, ble det før jul jobbet med en alternativ finansieringsplan. 30. januar 2023 ble det klart at Flyr ikke kom i mål med den nye finansieringsplanen.

* Flyr tok flere grep for å komme seg gjennom vintersesongen, blant annet et nedskalert innenlandstilbud, samt permittering av rundt 50 prosent av arbeidsstyrken.

* Selskapet opplyste tirsdag 31. januar 2023 at de begjærer selskapet konkurs 1. februar.

ANNONSE
Forrige artikkelFlere frister forfaller for Flyr ved midnatt
Neste artikkelFlyr går inn for landing – begjærer seg konkurs