Glatt rullebane fører til landingsrestriksjoner på Oslo lufthavn

På Oslo lufthavn Gardermoen er det innført restriksjoner på antall landinger i timen fordi det er glatt på rullebanen.

– Ved oppstart i dag tidlig var det veldig glatt, og det har tatt lengre tid enn normalt å få flyene av gårde. Det er fortsatt veldig glatt, og vi jobber med å få nok friksjon på rullebanen mellom landinger, sier pressevakt Øystein Løwer i Avinor til NTB.

Både SAS og Norwegian varslet søndag ettermiddag at de kansellerte flere avganger til og fra Oslo mandag morgen som følge av væromslaget.

Rundt klokken 12 mandag ettermiddag gikk flytrafikken mer eller mindre som normalt, forteller Løwer, men det er fremdeles svært glatt på rullebanen. Derfor har flyplassen innført restriksjoner på landinger fram til klokken 19 mandag.

– Nå er det 16 landinger i timen, mens det normalt er rundt 25 i rushtiden. Dermed venter vi en gjennomsnittlig forsinkelse på 17 minutter, sier Løwer.

Også deler av Vestlandet er påvirket av væromslaget mandag, men på Bergen lufthavn Flesland har det ikke vært de samme problemene med glatt rullebane.

Sett bort fra en Norwegian-flyging fra Oslo som måtte ta en ekstra runde i lufta før landing på grunn av sterk vind – og avgangene som var kansellert på forhånd – er det ikke registrert andre avvik på Flesland, ifølge Avinor.

(©NTB)

ANNONSE
Forrige artikkelVurderer rute fra Norge til Vietnam
Neste artikkelFly havnet utenfor rullebanen på Florø lufthavn