9.6 C
Oslo
27/09/20
Hangar.no
Foto: Icelandair/Kaelis

Icelandair tar i bruk nedbrytbart engangsbestikk

Som et av de første flyselskapene i verden skal islandske Icelandair servere flymat med bestikk laget av biologisk nedbrytbart materiale ombord på sine flyvninger. Bestikket er laget at maisstivelse og blir tilgjengelig om få måneder, skriver selskapet i en pressemelding nylig.

Både bestikk, tannpirker og selve innpakningen er laget av maisstivelse, og er et resultat av samarbeid Icelandair har gjort med Kaelis. Kaelis produserer flere andre artikler man finner ombord i fly. Bestikket kan brukes både til varm og kald mat.

Maisstivelse er et miljøvennlig alternativ til plast, dette fordi maisstivelse absorberer samme mengde karbondioksid under vekst som det avgir når det brytes ned. Man kan også brenne maisstivelse uten å avgi farlige avgasser.

I 2021 trer det europeiske forbudet mot å bruke engangsbestikk i plast.

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer