Torsdag samlet medlemmene i pilotforeningene Norske SAS-flyveres forbund (LO) og SAS Norge Flygerforening (Parat) se på Gardermoen og gikk gjennom resultatet av forhandlingene med SAS.

Nå skal medlemmene bruke noen dager på å fordøye resultatet, og avgjøre om det skal godkjennes, eller avvises. Blir avtalen avvist blir det automatisk en ny streik i vente for SAS.

Pilotene skal ha mottatt innholdet i avtalen med litt blandet følelse.

– Folk er lettet for at vi har fått på plass det viktigste, men medlemmene trenger noen dager for å fordøye og kjenne på hva det har å si for deres hverdag i de kommende årene, sier Lederne for SAS-pilotene, Roger Klokset til E24.

Det er pilotene som er medlem av alle de fire pilotforeningene som skal stemme over avtalen i en uravstemning. Der kan samtlige få sin sin mening om de er for eller i mot og resultatet av dette vil bestemme om det blir ny streik eller ikke.

Pilotene skal stemme digitalt og har nå 14 dager på seg for å gi sin stemme.

Avtalen innebærer blant annet at pilotene øker sin arbeidsuke fra 47,5 til 60 timer. SAS kan redusere arbeidstid og lønn til pilotene med åtte prosent utenfor sommersesongen, og samtlige piloter skal gå med på en lønnsreduksjon på fem prosent.

I datterselskapet SAS Link skal pilotene gå ned i lønn med 15 prosent, og får en lønnstopp etter 17 år. Selve avtalen som er inngått skal ha en varighet på 5,5 år hvor det ikke er streikerett i perioden.

I tillegg skal 450 oppsagte piloter får tilbudet om sine jobber tilbake, og tariffavtalen skal gjelde for alle piloter i SAS uansett hvilket av flyselskapene de flyr for.

ANNONSE
Forrige artikkelKjøper nye fly for å bytte ut Boeing 747-400F
Neste artikkelBestiller 17 fly fra Airbus