Det tyske flyselskapet Lufthansa tar sikte på normal trafikk i løpet av onsdagskvelden, etter at en IT-feil sørget for at alle selskapets fly ble innstilt.

Tyske Bild skriver at feilen forårsaker kaos på flyplasser over hele verden onsdag. Både systemene for innsjekk og boarding er rammet. Bilder og video fra flere tyske flyplasser viser kaos i avgangshallene.

Lufthansa bekrefter at datasystemet er nede, og at det jobbes intenst med å rette feilen. IT-problemene skyldes at flere glassfiberkabler ble skadet under byggearbeid i Frankfurt, skriver Reuters, som siterer en uttalelse fra Deutsche Telekom.

Feilen gjør at ingen fly kan ta av, at flyplaner ikke kan bli laget og data ikke kan bli overført. I tillegg melder tyske flygeledere at fly blir omdirigert bort fra Frankfurt-flyplassen som følge av datafeilen, skriver DPA.

Alle Lufthansas datterflyselskaper er også rammet. Totalt driver selskapet rundt 700 fly, noe som gjør det til Europas største flyselskap målt i flåtestørrelse.

IT-problemene gjorde at Lufthansa-aksjen falt med 2,3 prosent på DAX-indeksen i Frankfurt onsdag formiddag, ifølge Bloomberg.

ANNONSE
Forrige artikkelEU avviser anken fra Belarus etter sanksjoner
Neste artikkelTre døde i styrt – Havarikommisjonen finner ikke svar på hvorfor småflyet krasjet