Medie: Tusenvis av arbeidsplasser i fare ved oppkjøp av Widerøe

Foto: NTB

Dersom avtalen mellom Norwegian og Widerøe blir godkjent av konkurransetilsynet, kan det bety at flere tusen arbeidsplasser på norske flyplasser står i fare. Det skriver E24 denne uken.

Norwegian vil ved et oppkjøp også komme til å eie Widerøe Ground Handling, bakkeselskapet som er Norges største av denne typen tjenester på norske flyplasser. WGH opererer på 42 flyplasser i Norge og har 1800 ansatte, mens Red Handlig som er Norwegian egen bakkeselskap har 140 ansatte og er kun på en flyplass.

-– At Norwegians kjøp av Widerøe vil få ringvirkninger for bakketjenestene, er det ingen tvil om. Nøyaktig hva som skjer, gjenstår å se. Vår oppgave er uansett å ivareta våre medlemmers interesser. Det gjelder uavhengig av hvilket selskap de jobber i. Vi organiserer 3.000 flyplassansatte som jobber med alt fra bagasjehåndtering, til vedlikehold og annet fysisk arbeid i terminalene. I tillegg er det cirka 1.500 ansatte på flyplassene som jobber med service, innsjekk og annen kundekontakt, sier Gunnar Holm i LO-forbundet Flyarbeidernes Forening til E24.

Nå lurer alle ansatte på hva de to flyselskapene ser for seg når det gjelder synergier etter oppkjøpet, noen av dem vil komme fra samordning av bakketjenester.

– Vi har estimert synergier på 200–300 millioner kroner i året. Det gjelder blant annet skalafordeler på innkjøp, vedlikehold og IT. Bakketjenester er et annet område der vi ser at vi kan gjøre noe, sa Geir Karlsen i Norwegian på pressekonferansen fredag.

Det kan bety en stor omveltning for bakkeselskapene i markedet i Norge i dag melder avisen.

Norwegian vil i høst legge ut anbud for alle bakketjenestene i Norge, som de ikke selv tar hånd om. Sentralt plasserte aktører som E24 har snakket med, tar for gitt at det kommende datterselskapet WGH vil vinne anbudene som Norwegian legger ut i høst.

ANNONSE
Forrige artikkel518.000 passasjerer hos Icelandair
Neste artikkelHenter tilbake flere A380 for reparasjon av sprekker i vingene