Nettsted kårer verdens beste flyselskap – SAS inne på listen

Foto: Hans Olav Nyborg

Brukernettstedet AirlineRatings.com som tester og vurderer flyselskap basert på passasjerers tilbakemeldinger, har kåret Air New Zealand til det beste flyselskapet for 2023. Det er syvende gangen selskapet blir kåret til best siden 2013, selv om kåringen ikke er en høythengende pris å få.

I 2021 og 2022 ble flyselskapet Qatar Airways kåret til best, men denne gangen ble det en andreplass for det flyselskapet.

Air New Zealand får beste plassering på listen ettersom selskapet har den beste underholdningstjenesten ombord, de beste setene, stort fokus på god sikkerhet og motiverte ansatte som jobber på bakken og i lufta.

Det er en samlet vurdering av fem av nettsidens skribenter som utgjør den endelige listen, basert på 12 kriterier rundt alder på flyflåten, tilbakemeldinger fra passasjerer som har fløyet med selskapene og den økonomiske siden av selskapet i tillegg til statistikk for sikkerheten.

Air New Zealand kom på topp etterfulgt av Qatar Airways og Etihad Airways. Dereetter kommer Korean Air, og Singapore Airlines. Inne på listen i år er også flyselskapet SAS sammen med blant andre Lufthansa, Swiss, British Airways, KLM og TAP fra Portugal som de europeiske selskapene som nådde opp.

Beste amerikanske flyselskap ble Delta Air Lines.

Det finske flyselskapet Finnair som var på listen i 2022 nådde ikke opp i år.

-Vårt redaksjonsteam var imponert over flyselskapets engasjement for den økonomiske passasjeren og tilbyr på lang bane flere komfortalternativer enn noe annet flyselskap, sier nettstedets redaktør Geoffrey Thomas om kåringen av Air New Zealand på topp.

Listen over de 25 beste selskapene ser slik ut: 

Air New Zealand
Qatar Airways
Etihad Airways
Korean Air
Singapore Airlines
Qantas
Virgin Australia/Virgin Atlantic
EVA Air
Cathay Pacific Airways
Emirates
Lufthansa / Swiss
SAS
TAP Portugal
All Nippon Airways
Delta Air Lines
Air Canada
British Airways
Jet Blue
JAL
Vietnam Airlines
Turkish Airlines
Hawaiian
KLM
Alaska Airlines
United Airlines.

ANNONSE
Forrige artikkelKLM: 10 tips for å fly mer bærekraftig i sommer
Neste artikkel1,9 millioner reisende for Norwegian i mai