Wikipedia

Nok en gang ser det ut til at flyselskapet Tara Ai fra Nepal er rammet av en alvorlig flyulykke. Ett av selskapets Twin Ottere (9N-AET) forsvant søndag formiddag lokal tid.

Flyet hadde ett mannskap på tre personer og 16 passasjerer og skal ha vært på vei mellom Pokhara og Jomsom som er en innenriksrute. Ved titiden søndag formiddag forsvant flyet fra radaren, og siste posisjon var at flyet befant seg på 13.000 fot.

I følge den lokale avisen Katmandu Post er været i ormådet ganske så dårlig, noe som hindrer letemannskapene i å utføre en større leteaksjon.

Ombord i flyet skal det ha vært 13 passasjerer fra Nepal, fire fra India og to fra Tyskland.

Vitner skal ha sett flyet mens pilotene fløy to ganger i en sirkel rundt Khaibang, før det snudde nesepartiet mot Kiti Dana.

Jomson-flyplass i Nepal (Wikipedia)

Flyet var på vei til Jomsom flyplassen som ligger 2736 meter over havet og som er kjent for sin helning på rullebanen som måler 127 meter i forskjell på høyden fra den ene ende til den andre.

Flyselskapet har hatt flere havarier med samme flytypen og med samme antallet ombord som har omkommet.

Senest i 2016 havarerte ett av selskapets Viking Air Twin Ottere 400 (9N-AHH) på samme ruten som flyet som nå er savnet. 23 personer omkom i denne ulykken.

I 2010 omkom 23 personer da ett av selskapets Twin Ottere 310 (9N-AFX) havarerte nær Sri Chaur.

Flyselskapet står på svartelisten til EU på grunn av sine mange ulykker og uhell. Det var i 2013 at selskapet ble satt på denne listen. Sikkerheten skal ikke ha blitt økt hos selskapet siden den gang i følge evalueringer som gjøres av EU og EASA annen hvert år.

Selskapet har også hatt tre ulykker der flyene har havnet utenfor rullebanen men hvor det ikke har medført tap av menneskeliv.

ANNONSE
Forrige artikkelFornyer kjøp av 200 fly
Neste artikkelKina stenger luftrom for russiske flyselskap med Airbus og Boeing-fly