Foto: NTB

Konkurransetilsynet har godkjent at Norwegian kjøper Widerøe for 1,1 milliarder kroner.

– Det har vært nødvendig å gjøre en grundig vurdering av oppkjøpet. Vi har nå konkludert med at dette oppkjøpet ikke i betydelig grad vil hindre effektiv konkurranse i det norske markedet for luftfart. Derfor kan oppkjøpet nå gjennomføres, sier konkurransedirektør Tina Søreide.

Sjefene i de to selskapene er tilfreds med at de nådde fram med argumentene sine overfor Konkurransetilsynet.

– Vi er svært glade for at Konkurransetilsynet har valgt å ta våre innspill med i vurderingen og er selvsagt utrolig fornøyd med at de godkjenner oppkjøpet, sier konsernsjef Stein Nilsen i Widerøe.

– Nå gleder vi oss til å jobbe sammen med Norwegian for å kunne tilby bedre og mer konkurransedyktige reiser for de som er avhengig av fly som kollektivtransport, sier konsernsjef Stein Nilsen i Widerøe.

Bedre flytilbud

Flyselskapene ble 17. november varslet om at tilsynet kunne stanse oppkjøpet. Etter at de har gitt sine tilsvar, har tilsynet gjort ytterligere analyser og vurderinger og kommet til at det ikke er tilstrekkelig grunnlag for å stanse oppkjøpet.

Det var i juli at flyselskapet Norwegian kunngjorde at de kjøper Widerøe for 1,1 milliarder kroner.

– Dette er en milepæl i norsk luftfartshistorie, sa Norwegians konsernsjef Geir Karlsen.

Ifølge selskapene vil oppkjøpet bety at tilbudet til passasjerene blir styrket blant annet ved at Widerøes regionale rutenett og Norwegians nasjonale og internasjonale ruter knyttes tettere sammen.

Skal bestå som eget selskap

Planen er at Widerøe fremdeles skal bestå som eget flyselskap, med egen merkevare, organisasjon og med hovedkontor i Bodø.

– Vi er to norske flyselskap som har levd side om side i mange år, og til sammen kjenner vi luftfartsmarkedet i landet svært godt. Nå vil vi sammen skape et enda bedre og helhetlig tilbud for alle våre passasjerer, og vi ser fram til at kundene kan reise enkelt og sømløst på tvers av rutenettverkene våre, sa Karlsen i sommer.

Til sammen vil selskapene fly totalt 107 ulike ruter i Norge. Av disse er bare er fem ruter overlappende.

Norwegian er det største norske flyselskapet og har rundt 4500 ansatte. Widerøe er det største regionale flyselskapet i Skandinavia med rundt 2500 ansatte. Selskapet flyr til 49 destinasjoner i Norge og Europa.

ANNONSE
Forrige artikkelFylkesordføreren i Finnmark ber om flere flyavganger
Neste artikkelEthiopian Airlines-fly skled av rullebane på Gardermoen