Foto: NTB

Flyselskapet Norwegian slutter å selge Mondelezs Freia-produkter som følge av deres virksomhet i Russland, skriver selskapet til Dagbladets Børsen.

– Det å opprettholde produksjon i Russland er uforenelig med våre verdier. Produkter fra Mondelez vil derfor ikke bli solgt om bord på våre fly inntil videre, sier kommunikasjonsdirektør Grete Kruse Roald i Norwegian til  avisen.

Norwegian er et av flere selskaper som har besluttet å stanse salget av Mondelezs Freia-produkter. Tidligere lørdag bekreftet Den Norske Turistforening, det svenske togselskapet SJ og Hotellkjeden Classic Norway Hotels det samme. Fra før er det kjent at også SAS og Norges Fotballforbund (NFF) har stoppet Freia-salget.

Freias produkter lages i Norge, men det amerikanske morselskapet Mondelez driver fortsatt virksomhet i Russland. I en epost til NTB denne uken skriver selskapet at dette også gjelder flere andre matvareselskaper.

– Som mange andre selskaper har vi opprettholdt en begrenset virksomhet i Russland. Men vi har avsluttet kapitalinvesteringer og reklame, og vi har hele tiden fordømt den brutale krigen samtidig som vi har bidratt til å opprettholde matforsyningen gjennom produktene våre, skrev Mondelez i en pressemelding.

ANNONSE
Forrige artikkelAvinor reagerer sterkt på påstander fra avis om fysisk makt av vekter på 4-åring
Neste artikkelEksperter advarer: Skyhøye flypriser