Bestiller 15 nye Airbus A220 |
Air Canada er i ferd med å inngå en avtale med Airbus om leveranse av ytterligere 15 Airbus A220-300. Flyselskapet har allerede 45 slike fly i bestilling, og vil dermed ha totalt 60 slike fly inne i ordrebøkene til flyprodusenten. Av de 45 flyene har selskapet mottatt 31.
26.10.22


Australske Qantas var 11 uker fra konkurs |
Flyselskapet Qantas i Australia var kun 11 uker fra en fullstendig kollaps og konkurs midt under pandemien. Det avslører direktør Alan Joyce overfor Bloomberg. “Folk glemmer hvor langt nede alt var tilbake i mars, april, mai, juni 2020,” sa Joyce. “Det var ingen vaksine. Det var ikke noe håp om at den kunne være så effektivt som den var. Vi måtte stirre inn i mot disse 11 ukene og prøve å overleve.» Flyselskapet var så nær konkursen at direktøren sier de hadde utrolig flaks og mye hard arbeide som sørget for at det gikk bra. Nå har selskapet 20 fly som er avsatt til en slags buffer og brukes etter behov, men som ikke i det lange løp koster selskapet store beløp dersom de står uvirksomme.
24.10.22


21:10:22:22:34
Passasjer åpnet nødutgang på Widerøe-fly
En passasjer skal ha åpnet en nødutgang på et fly fra Widerøe som fredag kveld skulle fly fra Bergen til Kristiansund. I følge avisen Tidens Krav skal teknikere ha forsøkt å stenge nødutgangen, men skal ha slitt med å få døren på plass. Passasjerene måtte dermed ut av flyet og inn i terminalen igjen. Pressevakt Silje Brandvoll i Widerøe bekrefter hendelsen overfor Tidens Krav:
– Det var en person som utløste nødutgangen, med den konsekvensen at alle passasjerene måtte ut, og vi måtte tilkalle teknikere for å få døra på plass igjen. Det er ikke bare å dytte døra inn igjen, det må gjøres et grundig arbeid av teknikere. Nå har vi heldigvis klart å fått den på plass, slik at flyet går til Kristiansund.


21:10:22:22:34
Tente røyk ombord i fly på Oslo lufthavn
Politiet på Romerike melder natt til lørdag at de har måtte bistå på Oslo lufthavn der en beruset person har tent en røyk ombord i et fly. Røyken skal ha blitt tent mens flyet var i luften og like før landing på Gardermoen. Politiet tok hånd om passasjerer, mens flyselskapet vil forfølge saken senere heter det.


ANNONSE
Forrige artikkelBle reddet av TCAS over Iran
Neste artikkelFinnair gjenåpner rute til Kina