Sandefjord lufthavn fikk en god oppsving i antall passasjerer denne sommeren. I juni måned hadde flyplassen 176.944 passasjerer innom terminalen, mens juli måned så 201.016 passasjerer.

Innenrikstrafikken var på 30.630 i juni mens den var på 26 688 passasjerer i juli. Utenlandsrutene utgjorde 146.314 i juni og 174.328 passasjerer i juli. 

Trafikken har vært over all forventning. At vi skulle nå 200 000 passasjerer i juli turte vi nesten ikke å drømme om. Det er veldig tydelig at nordmenn har vært sulteforet på å reise etter to år med restriksjoner og at gode ferieopplevelser har vært en prioritet denne sommeren. Det har vært svært stor etterspørsel og pågang på rutene til Spania, Italia, Frankrike, Storbritannia og Hellas, men nordmenn har også fortsatt å reise innenriks for å oppleve vårt vakre Nord-Norge sier markedssjef Tine Kleive-Mathisen på Torp.

Det er spesielt nordover at Torp har merket økt trafikk.

Rutene til Bodø og Evenes har nemlig merket stor pågang. SAS-streiken tidligere i sommer har nok også gitt oss på TORP ekstra trafikk i juli, da en del reisende har vært desperate og funnet utradisjonelle reiseruter rundt i Europa for å komme fram til sitt feriemål etter at reisen med SAS ble kansellert, legger Kleive-Mathisen til.

Website | + posts

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988.

E-post: hansolav@hangar.no

ANNONSE
Previous article Fraktselskap kan få nye eiere
Next articleEtihad Airways fullfører bestilling av fraktfly