Direktøren for flyselskapet Emirates Airlines har ønskene klare for hva som er fremtidens fly, noe som er større enn Airbus A380.

I et intervju med CNN sier Tim Clark at fremtiden er større fly, med flere passasjerer ombord.

Emirates-direktøren viser til at det før pandemien var en økning i flytrafikken på 4,5 prosent hvert år, når bransjen er tilbake på samme nivå trenge det også kapasiteten som nå er på vei bort.

Mange av dagens Airbus A380 vil bli faset ut og forsvinne fra markedet frem mot 2030, problemet er at Clark ikke tror det er andre flytyper som kan klare oppgavene med å frakte så mange som er ventet.

Direktøren tror ikke Boeing 787,777X og Airbus A350 er flytypen som kan bidra til å frakte mengdene når dette tar seg opp igjen. Clark mener selskapene må komme opp med flytyper større enn dagens Airbus A380.

-Hvis du kan få dem til å bygge det jeg tror de kan gjøre når det gjelder drivstoffeffektivitet og kraft, så har du rammene til et fly som vil matche eller slå økonomien til dagens tomotorsfly, sier Clark.

-Se for deg en komposittvinge og en overveiende sammensatt flykropp. Se for deg motorer som gir deg en forbedring på 20 til 25 % sammenlignet med det du får i dag. Så du får et lettere fly, langt mer drivstoffeffektivt, som krysser av for miljøvernernes krav og som kan frakte mengden med reisende som står og tripper på trappa, legger direktøren til.

Ingen av flyprodusentene har så langt noen planer om å bygge flytyper større enn Airbus A380.

ANNONSE
Forrige artikkelAnnual open water swim returns to Western Australia in February
Neste artikkel‘Election was rigged’ says opposition, police confirm three dead