Det nederlandske flyselskapet KLM har valgt å ikke lengere tilby piloter i selskapet som bor utenlands å fly til jobb på Schiphol gratis. Frem til nå har piloter som ikke bor i Nederland kunnet fly helt gratis med selskapets fly fra andre land og inn til Amsterdam Schiphol når de skal jobbe.

I følge den nederlandske nettsiden NL Times må pilotene betale en månedlig fast sum for å pendle med selskapets fly. I følge TV-stasjonen NOS i Nederland skal den nye ordningen ha blitt avtalt med fagforeningen VNV og KLM.

Det er i underkant av tre prosent av de ansatte i KLM som benytter gratis flyvninger til Amsterdam per i dag opplyser flyselskapet.

Ordningen med å kunne fly gratis til jobb skal ha kommet frem i søkelyset i forbindelse med den statlige støtten KLM har mottatt i forbindelse med koronapandemien, der et statlig organ som følger opp forutsetningene flyselskapet har for å kunne bruke den økonomiske statlige støtten, satte spørsmålstegn ved at ansatte i Spania og Irland og andre land kunne fly gratis og uten å skatte av reisen til Amsterdam.

Nederlandske myndigheter mener KLM med dette har oppfordret til å unngå å betale skatt.

ANNONSE
Forrige artikkelChina’s Peng banned and fined for Wimbledon corruption attempt
Neste artikkelWomen in Politics: Urgency of Quota System For Women In Regional Elections