Foto: Jan-Kåre Folstad

Tirsdag kveld ble det klippet den røde snor ved utgangen på Oslo lufthavn, og den første avgangen til Norse Atlantic Airways.

Etter både taler og presentasjon av hele mannskapet var det tid for at inviterte gjester, media og passasjerer ellers kunne ta plass ombord i Boeing 787-9, LN-FNB, men kurs for New Yorks John F. Kennedy-flyplass.

Flyet ble bygget i 2019 og levert til Norwegian som SE-RXY, før det ble levert tilbake til leasingselskapet BOC Aviation i juni 2021. Norse Atlantic Airways hentet flyet til sin flåte i desember 2021. Flyet heter “Rondane”.

Foto: Jan-Kåre Folstad

Med rutenummer N0001 skal selskapet åpne sin aller første rute, og fly sin aller første flytur med betalende passasjerer.

Hangar.no er med på flyvningen og du vil få fyldige rapportert underveis på et tre dagers reiseopplegg i regi av Norse Atlantic.

Først rakk både det nye flyselskapet, og gründer Bjørn Tore Larsen i Norse å bli med på den offisielle åpningen av den nye non-schengen-terminalen på Oslo lufthavn.

New York er den første USA-ruten fra Oslo som blir startet opp av Norse Atlantic, med planer om også å fly til Los Angeles, Orlando og Fort Lauderdale.

Det første flyet tar av fra Oslo lufthavn nå i kveld 19.50 med avgang fra utgang F34.

-Vi har rundt 275 passasjerer med oss på denne første ruten sier Lasse Sandaker-Nielsen som er kommunikasjonssjef i Norse Atlantic Airways til Hangar.no.

Sandaker-Nielsen kan avsløre at det en nordmann og to svensker som piloter med på turen over til USA i dag.

Norse Atlantic-sjef Bjørn Tore Larsen kunne uttrykke at denne dagen var stor under sin tale på Oslo lufthavn.

-Dette er en stor dag for Avinor, og det er en stor dag for Norse Atlantic Airways, det er slags milepæl når vi som flyselskap nå ser resultatet av hva vi har arbeidet med siden januar i fjor, nå gleder vi oss stort, sa Larsen til pressen.

Norse Atlantic-sjef Bjørn Tore Larsen- Foto: Jan-Kåre Folstad
Foto: Jan Kåre Folstad
ANNONSE
Forrige artikkelBILDESERIE: Se bildene fra Norse Atlantics første avgang
Neste artikkelMinister åpnet ny terminal på Gardermoen