Foto: Hans Olav Nyborg

Fredag ettermiddag ankom en Airbus A350-900 København og skal bli del av flåten til SAS igjen. Flyet ble faset ut fra selskapets flåte under pandemien, men nå er det tilbake hos flyselskapet.

MSN391 ble levert til SAS 11. mars 2020, dagen før verdenssamfunnet ble stengt ned som følger av en pandemi. 30. august 2022 ble flyet så levert tilbake til eieren og parkert på flyplassen Tarbes i Frankrike.

Nå har SAS sett behovet for å hente inn flyet i flåten igjen, og selv om SAS skriver i et brev til konkursdomstolen i USA at det er den siste tiden blitt merkbart at selskapet trenger mer kapasitet, startet prosessen med å hente flyet tilbake i september 2023, ett år etter at det ble faset ut og sendt tilbake til eieren.

Nå skriver SAS i et brev at selskapet har forhandlet seg frem til en bedre avtale for leie av flyet, og i februar ble det klart at flyet skulle komme tilbake 1. mars.

Flyselskapet SAS bekreftet 10. februar overfor Hangar.no at selskapet henter tilbake SE-RSC, Airbus A350-900 som er faset ut av flåten. Flyselskapet har inngått avtale med Orix Aviation om eksport av flyet som skjer via tredjelands part.

ANNONSE
Forrige artikkelFår kun 40 av 57 fly – er skuffet over Boeing
Neste artikkel20 år siden airBaltic startet flyvninger til Oslo lufthavn