Foto: Hans O. Nyborg

Flyselskapet SAS må innstille over fem prosent av sitt oppsatte ruteprogram de neste månedene. Det tilsvarer rundt 4000 flyvninger i mai, juni og juli og august måned.

Det er mangel på kabinansatte og piloter som gjør at selskapet nå må følge etter en lang rekke andre selskapet i Europa og USA.

– Det er både mangel på personell, og til dels også forsinkelser på leveranser av fly. Mange skal gjennom sikkerhetsopplæring eller oppfrisking i simulator. Det er mange som er blitt ansatt siden vi sa opp og permitterte i forbindelse med pandemien pressesjef John Eckhoff til E24.

Roger Klokset er leder i Norske SAS-flygeres Forening og sier til avisen at dette er en krise som SAS-ledelsen har valgt å utsette våre kunder for. Han mener videre at 450 av deres oppsagte piloter fortsatt går arbeidsledige. Han mener at det tar mye lengre tid å rekruttere inn helt nye piloter, og hevder at det nå letes med lys og lykter i hele Europa for å fylle kurs.

I Sverige har også fagforeningen der valgt å kritisere flyselskapet for dårlig kontroll når det ikke er nok resurser inn i sommersesongen.

ANNONSE
Forrige artikkelÅpnet Bodø Remote Control Centre på forskudd
Neste artikkelBoeing leverte 28 MAX-fly