Foto: Robert Nygård/Partners Eiendom

Eiendomsmegler Partners Eiendomsmegling Bodø har fått et noe spesielt oppdrag å selge, en tidligere lufthavn i Norge, lokalisert langt ute til havs. Det er tidligere Værøy lufthavn som det nå skal selges deler av.

Tidligere Værøy lufthavn har de siste fem årene vært gjenstand for omfattende oppussing og utvikling etter en brann i i 2015 hvor det gamle terminalbygget og tårnet brant ned til grunnen. Eiendommen har blitt benyttet til utleieformål til privatpersoner, og som en kreativt retreat for kunstnere, som har kunnet bo og la seg inspirere av havet, utsikten og naturkreftene. Bebyggelsen fremstår i stor grad som en enebolig med tilhørende uthus på ei romslig tomt på nærmere 5 mål heter det i boligannonsen hos eiendomsmekleren.

Eiendommen ligger på nordsiden av Værøy, med få meter til havet og fantastisk utsyn mot Mosken og hele Lofotveggen.

-Først og fremst synes jeg det er en utrolig spennende eiendom å jobbe med! Det er ikke hver dag man selger en eiendom med så rik historie. I tillegg byr Værøy på de klassiske bratte, nordnorske fjelltoppene og flotte, hvite strender, og har blitt kåret til en av verdens fineste øyer. Med god grunn! Her omkranses du av naturskjønne omgivelser, og har kort vei til både Bodø og Lofoten med helikopter og ferge. Værøy har år for år blitt et mer besøkt reisemål for de mange som reiser til Lofoten, og har blitt brukt som en kreativ retreat og vært leid ut gjennom AirBnb av nåværende eiere, sier eiendomsmekler Stine Marte Iversen Østgaard hos Partners Eiendomsmekling i Bodø til Hangar.no.

Selve lufthavnen på Værøy ble åpnet 1. juli 1986 og stengt i 1990 etter at et fly fra Widerøe havarerte 12. april dette året. En Twin Otter, LN-BNS, fra selskapet Widerøe hadde styrtet, alle fem ombord hadde omkommet. Flyet traff på vindforhold under avgang som oversteg det flyet var konstruert for å kunne tåle. Det oppsto brudd i halepartiet på flyet som gjorde at flyet ble umulig å kontrollere.

Med en prislapp på rundt 1,7 millioner kroner er det en unik og historisk grunn kjøperen kan stikke av med, men selve rullebanen følger ikke med i salget.

Eiendomsmekleren i Bodø er ikke i tvil om at den tidligere lufthavnen vil appeller til sitt publikum.

-Den treffer et bredt spekter av kjøpere; mange innenfor reiseliv og eiendomsutvikling, men også privatpersoner som selv ønsker å benytte eiendommen. Det er alltid vanskelig å spå hvor lenge en slik eiendom vil ligge på markedet, men det har i hvert fall vært svært god interesse siden vi la den ut, og flere av de virker å være aktuelle kjøpere, legger Iversen Østgaard til.

Nærmere rullebanen er det ikke mulig å komme. Fra prospektet .
ANNONSE
Forrige artikkelQatar Airways inn i varmen igjen hos Airbus – 73 Airbus-fly i bestilling
Neste artikkelFørste flyplass ut som tillater flytende væske og laptop i håndbagasje