Fredag legger flyselskapet Norwegian resultatet for første kvartal frem. Da forventer analytikere at selskapet vil legge frem et milliardtap, skriver E24. Analytikerne tror selskapet vil legge frem et resultat på rundt  minus 1,1 milliarder kroner, før skatt skriver nettstedet.

En viktig faktor for resultatet er de høye drivstoffprisene og valuta.

– Flydrivstoff er en viktig faktor. Analytikerne kan følge godt med på hva prisene er, så er spørsmålet hva selskapet endte opp med å betale. Det har vært ekstremt høye priser på drivstoff til fly, men nå har prisene kommet litt ned, sier Robert Næss, investeringsdirektør i Nordea-fond som er en av eierne i Norwegian til E24.

Det er når kronen blir svak at kostnaden for flydrivstoffet øker betydelig. Derfor er det høyst trolig at Norwegian ikke kommer med et resultat som går opp i pluss.

– Hvis du bare ser på resultatet, så blir det negativt. Det er det alltid i første kvartal, sier Næss til E24.

For første kvartal av 2022 la flyselskapet frem et resultat på minus en milliard kroner, av en omsetning som beløp seg til 1,9 milliarder kroner.

I første kvartal 2022 hadde Norwegian 2,2 millioner passasjerer, opp fra 200 000 samme periode i fjor. Kapasiteten (ASK) var på 3,9 milliarder setekilometer, mens passasjertrafikken (RPK) var på 3 milliarder setekilometer. Fyllingsgraden økte til 76,9 prosent, opp fra 38,5 samme periode i fjor. Til tross for at selskapet økte både antall ruter og tilgjengelige seter i denne perioden og videre inn i april, klarte selskapet å få opprettholdt en høy fyllingsgrad og styrket inntjeningen.

– Vi har tilpasset oss svingninger i markedet raskt og effektivt, samtidig som vi har beskyttet selskapets sterke likviditet gjennom en utfordrende periode. Økningen i billettbestillingene for tiden fremover er svært positiv, og vi gleder oss til å ønske kundene velkommen om bord på våre 280 ruter denne sommeren. Jeg er videre glad å se at de forretningsreisende vender tilbake, og vi vet at denne gruppen spesielt verdsetter vårt omfattende rutenettverk og høye punktlighet, sa Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian for ett år siden.

I første kvartal 2022 var denne på 88,1 prosent, en oppgang fra 87,8 prosent i forrige kvartal.

ANNONSE
Forrige artikkelEndelig dom i Arik-saken – 737 blir ikke utlevert fra Litauen
Neste artikkelNorse; Godt salg for vinteren – Kabinfaktor på 67 prosent i april