Vurderer å hente inn A321XLR

Det islandske flyselskapet PLAY har valgt å satse på blant annet Airbus A321neo og bygger nå opp flåten til å nå 15 fly totalt. Selskapet åpner nå også for å kunne hente inn den nye Airbus A321XLR.

I et intervju nettstedet Aviation Source har gjort med direktøren for selskapet fremkommer det at den nye varianten av flytypen er av stor interesse.

-Vi følger utviklingen av Airbus A321XLR nøye. Basert på vår forretningsmodell er dette helt klart en versjon av A321 som passer godt for oss, og helt klart en flytype vi vurderer for å hente inn etter 2025, sier direktør for PALY, Birgir Jonsson til Aviation Source.

Direktøren håpe selskapet kan ha en flåte bestående av 15 fly de neste tre årene, for så å kunne øke denne med en flytype som helt klart åpner nye muligheter.

-Airbus A321XLR ser veldig interessant ut på papiret, men den har fortsatt ikke blitt levert og opererer ikke i dagens kommersielle marked, men helt klart vil det åpne nye muligheter og ruter for oss, legger Jonsson til.

I dag har flyselskapet en liten flåte, kun to fly av typen Airbus A320, og to Airbus A321neo. For det islandske flyselskapet er deler av strategien å ikke komme i samme trøbbel som forgjengeren WOW Air. Dette selskapet hadde en flåte bestående av 23 fly som ble opparbeidet mellom 2012 og 2019.

PLAY har per i dag ingen planer om å hente inn større fly slik WOW Air gjorde, med Airbus A330 som langdistansefly.

Til det mener direktøren for PLAY at Airbus A321XLR vil være mer interessant.

ANNONSE
Forrige artikkelTrakk i feil spak – to ansatte ble skadd
Neste artikkelMangler mannskap – kansellerer 16 flyvninger