Widerøe tilbys resterende FOT-ruter fra april 2024

Foto: Hans O Nyborg

Widerøe er veldig glad for å ha mottatt tildelingen av de siste rutepakkene i anbudet som skal flys fra og med 1. april 2024. Nå begynner en omfattende høringsrunde med lokalt berørte før rutetabellen endelig besluttes.

– Vi er svært glade for at vi nå har fått tildeling på de resterende anbudsrutene og at vi nå kan begynne å justere rutetabellene så godt som mulig innenfor de rammene vi har, sier kommersiell direktør i Widerøe Christian Skaug.

Justeringer av den foreslåtte tidtabellen vil gjennomføres dersom dette kan gjøres uten å bryte anbudskrav, forverre tidtabellen på andre destinasjoner eller fordyrer driften slik at det går utover de økonomiske rammene som er avtalt med Samferdselsdepartementet.  

– Dette er et utrolig spennende anbud. Maksimalprisene kuttes med 50 prosent. Dette er det største priskuttet på anbudsruter i nyere historie og er svært gode nyheter for de som er avhengig av fly som kollektivtransport, legger Skaug til.

Det er svært mange lokalsamfunn som skal høres. Vi ber derfor om tålmodighet og forståelse for at det kan ta noe tid før vi har en endelig tidtabell. Høringsrundene vil starte på Helgeland og vi vil gradvis jobbe oss rundt i landet.  

Alle ruter ligger allerede i booking. Maksimalprisen på anbudsruter halveres fra 1.april. Rutetabellene kan bli justert, men nye priser er allerede lagt inn i systemet. Vi forventer økt etterspørsel, spesielt på de mest populære avgangene, etter at prisene er kraftig redusert. Vi anbefaler derfor å være tidlig ute for å bestille billett på de mest populære avgangene, da disse vil fylles opp først. 

– Vi er veldig spente på hvordan dette vil påvirke etterspørselen og tror nok at bookingmønsteret vil endre seg som følge av dette. Nå vil også de mest populære avgangene ha svært billige billetter, så her er det om å gjøre å være først til mølla, avslutter han.  

De 18 rutene som ble tildelt mandag er:

* Ruter mellom Kirkenes, Vadsø, Vardø, Båtsfjord, Berlevåg, Mehamn, Honningsvåg, Hammerfest, Alta og Tromsø

* Hasvik–Tromsø, Hasvik – Hammerfest, Sørkjosen–Tromsø

* Stokmarknes–Bodø, Stokmarknes–Tromsø

* Svolvær-Bodø

* Leknes–Bodø

* Røst–Bodø

* Brønnøysund–Bodø, Brønnøysund–Trondheim

* Sandnessjøen–Bodø, Sandnessjøen–Trondheim

* Mo i Rana–Bodø, Mo i Rana–Trondheim

* Mosjøen–Bodø, Mosjøen–Trondheim

* Namsos–Trondheim, Rørvik–Trondheim

* Ørsta-Volda – Oslo

* Førde – Oslo

* Sogndal – Oslo

* Sandane – Oslo

* Ørsta-Volda–Bergen

* Sogndal – Bergen

* Sandane – Bergen

ANNONSE
Forrige artikkelBombetrusler mot litauiske flyplasser
Neste artikkelAvinor må nedjusterer utviklingen av Stavanger lufthavn Sola