16.1 C
Oslo
18/09/20
Hangar.no
Foto: Steffen Sundt

Air Leap får ny flyrute i Norge – Widerøe fortsetter på Vestlandet

Tirsdag ble det kunngjort i en pressemelding fra Samferdselsdepartementet hvem som skal operere anbudsrutene på kortbanenettet i Sør-Norge og på Vestlandet fra 2020 til 2024. Widerøe beholder alle rutene på Vestlandet, men må gi fra seg Oslo-Røros til Air Leap fra 1. april neste år.

Av rutene som ble lagt ut på anbud tidligere i vår, leverte Widerøe anbud på alle, Air Leap på Røros-Oslo, mens DOT LT ønsket å være med i konkurransen om både Røros-Oslo og Førde-Oslo, men tapte altså da for Air Leap og Widerøe. Disse rutene ble utlyst (vinner i parentes):

  • Røros-Oslo (Air Leap)
  • Førde-Oslo (Widerøe)
  • Sogndal-Oslo (Widerøe)
  • Sandane-Oslo (Widerøe)
  • Ørsta-Volda-Bergen (Widerøe)
  • Sandane-Bergen (Widerøe)
  • Sogndal-Bergen (Widerøe)

Air Leap flyr i dag flere innenriksruter i Sverige, i tillegg til Ørland-Oslo her til lands, og vil med dette fra neste år operere to innenriksruter i Norge. Selskapet benytter Saab 340-maskiner med plass til 33 passasjerer. Det er seks færre seter enn ombord i Widerøes Dash 8-maskiner.

Air Leap er et norskeid (Ryggefjord AS) selskap, men har hovedkontor i Sverige. Air Leap som kjøpte i 2018 konkursboet etter svenske NextJet. Air Leap het før den tid Next Move, et virtuelt selskap som ble startet for å opprettholde driften på ruta Ørland-Oslo etter konkursen i FlyViking. Ryggefjord AS var største eier i Viking Air Norway – eierselskapet til FlyViking.

Det svenske skilandslaget foran Air Leaps Saab 340. Foto: Air Leap

Andre nyheter

Wizz Air med ny rute fra Torp

Jan-Kåre Folstad

Widerøe reduserer tilbudet på en rekke kortbaneruter

Nikolai Sogn

Få med deg det som skjer – følg oss på Instagram: @hangardottno

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer