FOTO: Twitter

En Airbus A319-100 (B-6425) fra flyselskapet Tibet Airlines havarerte på flyplassen Chongqing Jiangbei i Kina torsdag morgen.

Mannskapet skal ha vært i ferd med å ta av med flyet fra rullebanen, når flyet skal ha begynt å dra seg mot venstre og endte opp med å havarere på en taksebane på flyplassen.

I forbindelse med at flyet endte utenfor rullebanen skal begge motorene ha løsnet av vingene og flyet understell ha knekket rett av. Da Airbus-maskinen stanset liggende med skroget nede på asfalten begynte det å brenne i flyet.

Alle de 113 passasjerene og mannskapet på ni personer overlevde og klarte og evakuere flyet delvis ved hjelp av nødskliene som ble utløst da dørene ble åpnet. Rundt 40 av passasjerene skal ha blitt fraktet til sykehus med mindre skader.

Lokale medier i Kina melder om at pilotene skal ha gitt beskjed om at det var problemer med flyet og at de måtte avbryte avgangen fra rullebanen.

Flere videoer i sosiale medier viser passasjerer og mannskap som rømmer fra flyet, mens store flammer står rett opp.

Airbus-flyet ble levert nytt til flyselskapet i november 2012, og er produsert i fabrikken til Airbus som ligger i Kina.

Flyet skulle brukes på rute til Nyingchi i Tibet på rutenummer TV9833.

ANNONSE
Forrige artikkelWiderøe henter inn to fly fra Olympic Air
Neste artikkelSkled av rullebane i Houtson