Illustrasjon

En 32 år gammel tysk statsborger ble fredag arrestert i en leilighet i Berlin, etter å ha blitt avslørt som kilden til falske radiomeldinger rettet mot sivil lufttrafikk. I de siste seks månedene skal mannen gjentatte ganger ha klart å koble seg opp på de rette frekvensene og gitt piloter instruksjoner om hvordan de skal fly.

Mannen skal ha klart å kontakte både piloter ombord i passasjer- og fraktfly, i tillegg til lokal helikoptertrafikk. 32-åringen skal gjentatte ganger ha instruert blant annet politiets helikopterpatruljer til å fly til destinasjoner på falske premisser.

Politiet i Berlin skriver i en pressemelding fredag at både det tyske kriminalpolitiet og landets sikkerhetsmyndigheter har jobbet målrettet for å avsløre hvor meldingene kom fra. Fredag hadde de klart å peile seg inn mot leiligheten til 32-åringen.

I forbindelse med ransakelsen av mannens leilighet ble det konfiskert radiokommunikasjonsutstyr som hadde de rette frekvensene hvor mannen kontaktet flytrafikken gjennom.

Politiet skriver at selv om mannens meldinger til piloter i fly og helikopter var svært så profesjonelt fremført, kunne de ha ført til farlige situasjoner og eventuelle ulykker.

Mannen ble sluppet fri fra varetekt senere på kvelden, men kan vente seg solid smekk fra myndigheten når saken er ferdig etterforsket. Tyske myndigheter har ikke ønsket å kommentere overfor mediene hvordan mannen kunne klare å koble se inn på frekvenser som skal være beskyttet for at publikum skal få tilgang til disse.

ANNONSE
Forrige artikkelFørste Embraer E2 til afrikansk flyselskap
Neste artikkelVirgin Atlantic i gang med Nord-Norge flyvninger