Flyselskapet Vietjet i Vietnam har blitt enige med Boeing om å reaktiver en bestilling på kjøp av 200 fly av typen 737 MAX. Opprinnelig la selskapet inn en bestilling på 100 MAX-fly i 2016, og økte denne med ytterligere 100 MAX-fly i 2019.

Under pandemien valgte selskapet å sette hele bestillingen på pause, også med begrunnelse i at flytypen var satt på bakken på grunn av de to ulykkene med MAX-flytypen.

De første 50 flyene som skal leveres fra Boeing skal leveres il datterselskapet Thai VieJet som flyr i Thailand.

En del av avtalen vil ha Boeing til å støtte Vietjet med tekniske tjenester, opplæring, teknologioverføring og forskning og utvikling (FoU). Dette vil bidra til å sikre at Vietjets varige og bærekraftige vekst utføres med de høyeste nivåene av pålitelighet, rimelighet og effektivitet heter det i en pressemelding.

-Vi er beæret over å fortsette vårt kundeforhold med Vietjet for å bidra til en rimelig passasjerservice i en av verdens raskest voksende luftfartsregioner. 737 Max, med sin effektivitet, fleksibilitet og kapasitet, vil støtte Vietjets mål om å utvide rutenettverket i Asia og utover, sier John Bruns, visepresident for India & Southeast Asia Sales & Marketing, Boeing Commercial Airplanes.

ANNONSE
Forrige artikkelEasyjet bestiller 56 Airbus-fly
Neste artikkelKontoen var tom – Mistet AOC-lisens