Foto; Hans O. Nyborg

Den amerikanske flyprodusenten Boeing bruker flere arbeidstimer på å reparere Boeing 787 Dreamlinere enn å bygge selve flyene. Det er produsentens administrerende direktør Dave Calhoun som uttaler dette til Bloomberg.

Etter at det ble oppdaget produksjonsfeil på over 50 Deamlinere måtte produsenten hente inn flyene i produksjonen igjen for å bygge disse om. Det arbeidet pågår for fullt nå, og er ventet å være ferdig i løpet av dette året. Både media og Boeing kaller dette for “Shadow factory”, skyggefabrikken, på bakgrunn av at flyene allerede har blitt produsert, men tatt inn igjen på produksjonsbåndene for å repareres.

-I vår skyggefabrikk har vi brukt flere arbeidstimer på å reparere de flyene, enn vi har brukt på å bygge dem, noe som er en beskrivelse jeg tror de fleste forstår, sa Calhoun til Bloomberg.

Nå håper Boeing at arbeidet er raskt over slik at de ansatte som utelukkende arbeider med å reparere flyene kan benyttes til å sikre den ordinære produksjonen av fly, og på den måten heve sikkerheten for at det ikke skjer feil igjen heter det.

ANNONSE
Forrige artikkelIslandsk flyselskap må utsette leveranse av nye fly i 2024
Neste artikkelMilliardsprekk for Avinors flytårn-digitalisering