Foto: Hans Olav Nyborg

Det islandske flyselskapet PLAY har måtte velge å utsette leveransen av flere fly til flåten i 2024. I tillegg har selskapet valgt å kansellere en LOI-avtale for å hente inn to fly på dry-lease som var planlagt levert i 2025.

Årsaken i følge RUV på Island er at selskapet har behov for å øke sin likviditet på grunn av markedet slik det utvikler seg.

-De siste månedene har vist oss at eksterne faktorer er noe vi må ta hensyn til, og vi trenger i utgangspunktet en buffer for de svingningene. Vi skal operere ti fly i år, og vi skal optimere virksomheten, virkelig skru til skruene og i utgangspunktet stabilisere oss etter denne massive vekstperioden, og vi vil forberede oss på neste fase av veksten, sa administrerende direktør Birgir Jónsson under det fremleggelse av selskapets resultat for fjerde kvartal av 2023.

PLAY planlegger fortsatt å hente inn to fly mot slutten av 2025 og ender da på 12 fly. Innen 2029 skal flåten bestå av mellom 18 og 20 fly totalt.

Ledelsen i flyselskapet planlegger å etablere seg på børsen på Island, i håp om å tiltrekke seg ny kapital og et bredere spekter av aksjonærer. Selv om planen ennå ikke er godkjent av aksjonærene er håpet at dette vil skje under en generalforsamling 21. mars. Selskapet planlegger da å utstede ISK3-4 milliarder islandske kroner (USD21,8-28 millioner) i nye aksjer.

I følge RUV håper ledelsen i det islandske flyselskapet å kunne vise til balanse på driftsnivå i 2024 og oppnå EBIT-resultat i 2025.

ANNONSE
Forrige artikkelT’Way Air satser på fire europeiske byer kommende sommer
Neste artikkelBoeing bruker flere timer på å fikse Dreamlinere enn å bygge selve flyene