Foto: Hans O. Nyborg

Flyselskapet BRA i Sverige er sterkt kritisk til redningspakken fra svenske myndigheter til luftfarten. Geir Stormorken som er direktør i Braathens Regional Airlines AB er ikke nådig i sine uttaleleser i en pressemelding.

-Vi trenger ikke lån med rentekostnader i den tiden vi er inne i nå, vi trenger noe som gir umiddelbare og langsikt likviditetseffekt. I tillegg trenger vi bedre permitteringsregler sier Stormorken.

Den svenske regjeringen la i går frem en statsgaranti for lån, som var rettet i størst grad mot SAS.

BRA som i dag flyr 28 ruter i Sverige og har 30 prosent av markedet, advarer nå mot at dersom det ikke kommer økonomisk kompensasjon, vil både ruter og i verste fall flyselskap forsvinne.

Svenske flyselskap har fra før blitt rammet hardt av flyskam, og har måtte tilpasse markedet etter stadig færre svensker som flyr, nå kommer koronaviruset på toppen av dette og gjør operasjoner i det svenske markedet svært tøft.

Website | + posts

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988.

E-post: hansolav@hangar.no

ANNONSE
Previous articleIcelandair kutter kapasitet i markedet
Next articleEuropa kan bli like tomt for fly som under askeskyene i 2010