Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

BRA: Svenske myndigheters redningspakke for luftfarten kan medføre nedleggelse av ruter

Flyselskapet BRA i Sverige er sterkt kritisk til redningspakken fra svenske myndigheter til luftfarten. Geir Stormorken som er direktør i Braathens Regional Airlines AB er ikke nådig i sine uttaleleser i en pressemelding.

-Vi trenger ikke lån med rentekostnader i den tiden vi er inne i nå, vi trenger noe som gir umiddelbare og langsikt likviditetseffekt. I tillegg trenger vi bedre permitteringsregler sier Stormorken.

Den svenske regjeringen la i går frem en statsgaranti for lån, som var rettet i størst grad mot SAS.

BRA som i dag flyr 28 ruter i Sverige og har 30 prosent av markedet, advarer nå mot at dersom det ikke kommer økonomisk kompensasjon, vil både ruter og i verste fall flyselskap forsvinne.

Svenske flyselskap har fra før blitt rammet hardt av flyskam, og har måtte tilpasse markedet etter stadig færre svensker som flyr, nå kommer koronaviruset på toppen av dette og gjør operasjoner i det svenske markedet svært tøft.

Andre nyheter

Spørretime: Kaller Wizz Air for useriøst flyselskap

Hans Olav Nyborg

Nå sendes siste Airbus A340 ut av flåten til SAS

Hans Olav Nyborg

Forlenger lånegarantiordningen for norsk luftfart med et halvt år

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer