Danmark er blant de første landene i verden når DHL Express åpner for muligheten for selskaper å velge å redusere sitt CO2-avtrykk på forsendelser via SAF (Sustainable Aviation Fuel). Dette skjer som en del av fraktselskapets mål om å være CO2-nøytrale innen 2050. 

-Hver dag sender bedrifter store mengder pakker med fly, og det utgjør naturligvis en betydelig forskjell for miljøet når drivstoffet har en mindre miljøpåvirkning. Mange selskaper, inkludert våre egne, har et mål om å redusere klimagassutslipp. Derfor kan vi med vårt nye tilbud til kundene hjelpe dem med å komme nærmere sine mål, sier Parvinder Tiwana, salgs- og markedsdirektør hos DHL Express i Danmark.

DHL Express har nettopp lansert GoGreen Plus – en ny tjeneste som gjør det mulig for kunder å redusere karbonavtrykket til forsendelsene sine. Dette gjør de ved å velge bærekraftig flydrivstoff, Sustainable Aviation Fuel, SAF, som reduserer utslipp. DHL Express er dermed verdens første budfirma som tilbyr sine kunder denne muligheten. I første omgang vil muligheten for dette alternativet rulles ut i Storbritannia, som deretter vil bli fulgt av Danmark, Italia, Sverige, Canada, Australia, Sør-Afrika og De forente arabiske emirater. Fra og med denne måneden vil kunder i disse landene kunne velge GoGreen Plus når de bestiller forsendelser via DHL Express sin nettbaserte frakt- og sporingsplattform MyDHL+.

-Danmark er blant de første landene fordi det her er stor oppmerksomhet rundt hvordan vi tar best mulig vare på miljøet og utnytter ressursene våre best mulig. Når vi lanserer SAF her, forventer vi naturligvis at det også raskt vil få innpass hos våre danske kunder og bli en del av måten de reduserer CO2-avtrykket på, sier Parvinder Tiwana.

GoGreen Plus vil da være tilgjengelig for alle DHL Express-kunder globalt i løpet av de kommende månedene, slik at kundene kan skreddersy hvor mye de vil redusere karbonfotavtrykket til forsendelsene deres og mengden bærekraftig luftfartsdrivstoff som skal brukes. Det skjer som et resultat av DHLs samarbeid med BP og Neste for å levere SAF til DHL Express sine mange knutepunkter rundt om i verden. Den fornybare delen av drivstoffet er produsert fra spillolje og kan gi klimagassreduksjoner på opptil 80 % over livssyklusen sammenlignet med det konvensjonelle jetdrivstoffet det erstatter.

-Vi vet at kundene våre ønsker å redusere sin miljøpåvirkning, så det er viktig at vi gir dem muligheten til det. Jeg er glad for at vår investering i SAF nå kan utnyttes fullt ut av kundene til å sette dem i stand til å redusere utslippene fra forsendelsene deres. SAF er for tiden den primære veien til å redusere CO2-utslipp i luftfarten, så dette er den mest effektive måten å hjelpe kundene våre med å gjøre sine egne forsyningskjeder mer bærekraftige, sier John Pearson, som er administrerende direktør i DHL Express.

ANNONSE
Forrige artikkelDom: Må betale for flyselskaps navn som ikke brukes
Neste artikkelIrak hentet hjem sin første 737 MAX