Eidhoven betaler Transavia for å fly til og fra Oslo lufthavn

Foto: Hans Olav Nyborg

Den nederlandske flyplassen Eidhoven Airport har valgt å betale det nederlandske flyselskapet Transavia for å fly til og fra Oslo lufthavn fra og med neste år.

Flyplassen har lansert det som heter “New Route Support” hvor flyselskapene får betalt for å opprette ruter som gir et større internasjonalt nettverk.

Ledelsen ved flyplassen har valgt seg ut 20 destinasjoner der det er ønskelig at flyselskap flyr til og fra Eidhoven. München, Stockholm, København, Zurich er på listen som også har hatt Oslo på seg.

Transavia valgte å søke om å få midler til en Oslo-rute og det er innvilget slik at det blir tre flyvninger i uken fra februar 2024. Det melder NL Times og Aviation24.

Flyplassen har en lang liste med ønsker for destinasjoner, men ingen nye slots å dele ut, hvilket betyr at flyselskap som vil starte opp ruter og få betalt for disse, må enten redusere eller legge ned andre ruter som er til og fra flyplassen.

Det er ikke kjent om Transavia har ofret andre ruter for å fly til og fra Oslo. Transavia har ikke besvart Hangar.no henvendelse om årsaken til at Oslo ble valgt som første rute betalt av Eidhoven.

ANNONSE
Forrige artikkelMandag: Frist for SAS å hente investorer
Neste artikkelCubana henter tilbake Tupolev-fly etter syv års pause