Med en økning på hele 138 prosent fra samme periode i fjor, lander flyselskapet Emirates sitt beste halvårsresultat noensinne.

Selskapet presenterer nå halvårsresultatet på rekordhøye 2,7 milliarder dollar, en økning på 138 % fra samme periode i fjor. Resultatet er drevet frem av sterk etterspørsel etter internasjonal reise på tvers av regioner.

Inntektene til selskapet gikk opp 20 % til 18,3 milliarder dollar. Resultatet er for hele Emirates Gruppen som består av de to kjempeselskapene Emirates Airline og dnata, Dubai National Air Transport Association, som begge rapporterer om solid vekst siste
halvår.

Inntektene til Emirates Airline økte med 19 % til 16,2 milliarder dollar, med et overskudd på 2,6 milliarder dollar, noe som er opp 134 % sammenlignet med samme periode i fjor.

Inntektene til dnata, som er leverandør av flyplasstjenester, økte med 27 % til 2,5 milliarder dollar, noe som kommer som en konsekvens av en stor opptrapping av oppdragsmengden. Overskuddet var på 193 millioner dollar, en økning på 200 % sammenlignet med samme periode i fjor.

– Nå ser vi resultatet av Emirates innsats for å slå sterkere tilbake etter pandemien. Selskapet rapporterer nå de beste halvårsresultatene noensinne. Overskuddet for de første seks månedene av 2023-24 er nesten like høyt som vårt rekordstore overskudd for hele året
2022-23. Dette er en enorm prestasjon som viser talentet og engasjementet i organisasjonen. Dette har gjort det mulig å skape en sterk, motstandsdyktig og progressiv luftfartssektor, uttaler Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, styreformann og administrerende direktør for Emirates Airline og Emirates Group.

Emirates fraktet 26,1 millioner passasjerer mellom 1. april og 30. september 2023, som er en 31 % økning fra samme periode i fjor.

– Vi forventer at etterspørselen forblir høy på tvers av våre forretningsdivisjoner. Samtidig vil vi følge med på utfordringer som stigende drivstoffpriser, styrkingen av den amerikanske dollaren, inflasjonskostnader og geopolitikk, analyserer han.

ANNONSE
Forrige artikkelFørste ombygde Boeing 737-800 levert til Oman Air
Neste artikkelNorwegian slipper 40 nye ruter for sommeren 2024