Faksimile Nordlys / NB.no

Heimevernet kommer i dag med en beklagelse og sier unnskyld til soldatene som var de første på ulykkesstedet etter at et Dash 7 fra Widerøe styrtet inn i fjellvegen på Torghatten for 34 år siden.

Ulykken skjedde 6. mai 1988 klokken 20:33 på kvelden.

Alle de 36 ombord omkom.

Fredag ettermiddag skal oberstløytnant Bengt Henriksen komme med en beklagelse under en seremoni. Det var rundt 70 soldater fra Heimevernet som deltok i redningsarbeidet. Ingen av disse har fått noen takk for jobben, som var en stor påkjenning for mange av de som deltok.

Nå skal de som deltok og etterlatte etter de som deltok og er gått bort få sine medaljer, diplom og coin.

– Jeg har skjønt det på folk i Brønnøysund-traktene at dette fortsatt er et åpent sår. Og jeg håper at denne markeringa vi skal ha i dag oppleves som en liten klapp på skuldra. Kanskje det kan hjelpe på for å rette opp uretten sier Bengt Henriksen til NRK.

Takk. Takk for det nettopp du gjorde i forbindelse med ulykken. Unnskyld. Unnskyld for at ikke HV-14 og Forsvaret den gang var sitt ansvar bevisst etter ulykken med tanke på oppfølging og tilbud om hjelp.

UTDRAG FRA BENGT HENRIKSENS TALE TIL SOLDATENE (NRK)

Havarikommisjonen har aldri klart å finne årsaken til at pilotene startet nedstigningen så altfor tidlig, og hvordan de klarte å bomme på Torghatten, under en innflyvning de var godt vant med å gjennomføre.

ANNONSE
Forrige artikkelØkning for Flyr i april måned
Neste artikkelKjøper fire A321 for å bygge om til fraktfly