Økning for Flyr i april måned

Foto: Hans O. Nyborg

Flyr hadde totalt 122 600 passasjerer om bord i april, en økning på 46 prosent sammenlignet med mars. Fordelsprogrammet Flyr+ ble lansert og ble svært godt mottatt i markedet med over 90 000 medlemmer første måneden. 

Med i gjennomsnitt åtte operative fly i april, oppnådde Flyr totalt 224,6 millioner setekilometer (ASK), med en fyllingsgrad på 62 prosent. Yield for måneden endte på NOK 0,62 mot NOK 0,48 i mars.   

– Vi er fornøyde med økningen på 46 prosent i passasjertallet i april fra mars, og med den svært positive mottakelsen fordelsprogrammet Flyr+ har fått i markedet. Vi ser at vi treffer godt med vårt sommerprogram og oppnådde også denne måneden rekordsalg, drevet av en stor pågang av bestillinger av feriereiser, sier Tonje Wikstrøm Frislid, administrerende direktør i Flyr. 

Flyr mottok i april to fabrikknye 737-8 og har nå en flåte på totalt 10 fly. Ytterlige to fabrikknye fly blir levert i juni og juli. Flyr har ved utgangen av april 36 årsverk per fly, som er i henhold til plan for å nå målsatt kostnadsnivå.  

Enhetsinntekten (PASK) for april var NOK 0,40, gjennomsnittlig PASK siden første flyvning i juni 2021 er NOK 0,29. I april oppnådde Flyr en regularitet på 98,1  prosent og en ankomstpunktlighet på 88,8 prosent.  

Flyr hadde første flyvning den 30. juni 2021 og har siden da totalt hatt 562 733 passasjerer om bord. Flyselskapet ble etablert under Covid-19-pandemien med mål om å bygge en bærekraftig og lønnsom forretningsmodell, tilpasset etterspørselen i markedet. Utvidelsesplaner og rutenettet vil bli justert fortløpende avhengig av pandemisituasjonen. 

ANNONSE
Forrige artikkelMåtte mellomlande i Bodø – Passasjerer forlot flyet
Neste artikkelFår beklagelse etter Widerøe-ulykken for 34 år siden