Finnair med avtale om 20 elektriske fly

Det finske flyselskapet har signert en interesseavtale om å vurdere kjøp av inntil 20 elektriske fly. Det er fly av typen Heart Aerospace Electric ES-19 med 19 seter ombord som er aktuelt.

-Finnair tror elektrisk luftfart vil være et av verktøyene for fremtiden for å fly. Det vil bidra til å fremme ansvarlig og bærekraftig luftfart, spesielt på korte ruter, i en tid der klimaendringene i stadig større grad vil dominere dagsordenen, sier Anne Larilahti , visepresident for bærekraft i Finnair.

Finnair vil vurdere å skaffe seg opptil 20 av det nye 19-seters elektriske flyet Heart Aerospace ES-19, for bruk på flyselskapets korte ruter. Ifølge Heart Aerospace forventes flyet å være tilgjengelig for første kommersielle flyreiser i 2026.  

-Vi ønsker å være aktivt involvert i utvikling og implementering av nye teknologier som muliggjør karbonnøytral flyging.  Det å løse klimautfordringen med å fly er viktig, slik at de sosiale og økonomiske fordelene med luftfarten kan fortsette. Mange av tiltakene krever samarbeid på tvers av bransjer sammen med partnere som spiller en nøkkelrolle i vårt pågående bærekraftsarbeid, legger Larilathi til.

Heart Aerospace er en svensk luftfartsstart, basert i Göteborg Sverige. Selskapet utvikler for tiden ES-19, et nittenpassasjerfly med en helelektrisk rekkevidde på 400 km, planlagt for kommersiell introduksjon i 2026. 

-Vi er glade for at Finnair signerte dette interessebrevet for våre ES-19-fly. Finnairs klimamål er blant de mest ambisiøse i flyindustrien, og vi tror at våre elektriske fly kan spille en viktig rolle i å skape regionale utslipp uten nullutslipp. Vi har jobbet tett sammen i det nordiske nettverket i noen tid. Vi er veldig imponert over engasjementet og engasjementet til Finnair-teamet, og vi er takknemlige for deres støtte når vi tar de neste trinnene for å bygge og sertifisere ES-19, sier Anders Forslund , administrerende direktør i Heart Aerospace.  

ANNONSE
Forrige artikkel(+) Godkjenner Dash 8 med flere seter i kabinen
Neste artikkelBer DOT hindre nytt norske flyselskap i å få fly til USA