Det britiske flyselskapet easyJet planlegger å fjerne seter fra kabinen på flere av sine fly. Det skjer fordi selskapet har problemer med å skaffe nok kabinansatte, og derfor må det reduseres antallet passasjerer.

Selskapet skal fjerne de siste seteradene i sine Airbus A319, slik at det kun er krav til tre kabinansatte ombord. Maks antall passasjerer med tre kabinansatte er 150.

easyJet sier i en pressemelding at dette vil være den mest effektive måte å operere flyene på mens arbeidet med å hente inn og lære opp nye kabinansatte og piloter pågår.

Dagens regler om antall kabinansatte er ut i fra hvor mange fysiske seter kabinen har, derfor velger selskapet å fjerne de siste seteradene slik at selskapet opererer lovlig i henhold til regelverket som gjelder hos Civil Aviation Authority (CAA).

easyJet er i ferd med å ansette nye kabinansatte etter å ha måtte la en stor andel av disse slutte under pandemien. Men det tar tid å få alle på plass igjen heter det.

Reduksjonen av antall seter i Airbus A319 er liten sammenlignet med etterspørselen som har vært i sommer og som overgår 2019-sommeren.

Både easyJet og British Airways har måtte kansellere hundrevis av flyvninger de siste månedene på grunn av mangel på piloter og kabinansatte, og smitte som fortsatt florerer blant ansatte.

ANNONSE
Forrige artikkelMå droppe Bulgaria og Makedonia
Neste artikkelHentet ytterligere 737 MAX fly hjem fra USA