Det britiske flyselskapet easyJet planlegger å fjerne seter fra kabinen på flere av sine fly. Det skjer fordi selskapet har problemer med å skaffe nok kabinansatte, og derfor må det reduseres antallet passasjerer.

Selskapet skal fjerne de siste seteradene i sine Airbus A319, slik at det kun er krav til tre kabinansatte ombord. Maks antall passasjerer med tre kabinansatte er 150.

easyJet sier i en pressemelding at dette vil være den mest effektive måte å operere flyene på mens arbeidet med å hente inn og lære opp nye kabinansatte og piloter pågår.

Dagens regler om antall kabinansatte er ut i fra hvor mange fysiske seter kabinen har, derfor velger selskapet å fjerne de siste seteradene slik at selskapet opererer lovlig i henhold til regelverket som gjelder hos Civil Aviation Authority (CAA).

easyJet er i ferd med å ansette nye kabinansatte etter å ha måtte la en stor andel av disse slutte under pandemien. Men det tar tid å få alle på plass igjen heter det.

Reduksjonen av antall seter i Airbus A319 er liten sammenlignet med etterspørselen som har vært i sommer og som overgår 2019-sommeren.

Både easyJet og British Airways har måtte kansellere hundrevis av flyvninger de siste månedene på grunn av mangel på piloter og kabinansatte, og smitte som fortsatt florerer blant ansatte.