Fly kolliderte med motorsykkel

TAP Airbus A320-200 (Airbus)

To personer på en motorsykkel ble drept momentant da et Airbus A320neo (CS-TVI) fra selskapet TAP Air Portugal kolliderte med sykkelen under en landing. Flyet ble operert på ruten mellom Lisboa og Conakry som er hovedstaden i Guinea. Da pilotene var i ferd med å sette hjulene ned på rullebanen, skal motorsykkelen ha krysset rullebanen rett foran flyet.

I følge lokale myndigheter skal motorsykkelen med to personer på ha blitt truffet av den ene av flyets to motorer. Bilder delt i sosiale medier viser at deler av sykkelen henger igjen under selve motoren. Avisen Guineenews hevder at de to på sykkelen skal ha blitt sugd delvis inn i den ene motoren uten at dette er blitt bekreftet av andre kilder.

De to personene på sykkelen skal ha forsøkt å krysse rullebanen, men var uoppmerksom på at det var et fly på vei for å lande. En av de to på motorsykkelen skal ha vært en sikkerhetsvakt med ansvar for sikkerheten rundt flyplassens uteområde.

TAP Air Portugal meldte først at en person var død etter sammenstøtet, men dette skal senere ha blitt rettet til at to personer mistet livet.

Hendelsen skal i følge Civil Aviation Authority of Guinea (AGAC) ha funnet sted ved 23.40 tiden 2. september i år. Ingen ombord i flyet skal ha kommet til skade.

Flyselskapet har sendt kondolansebrev til familiene til de som døde.

ANNONSE
Forrige artikkelTruer med å legge ned på Charleroi
Neste artikkelJokowi supporters try to prevent anti-Jokowi activist from entering Batam