Tromsø lufthavn - Foto: Hans O. Nyborg

Langnes lufthavn i Tromsø var stengt i morgentimene mandag på grunn av været. Flyplassen har åpnet igjen.

– Det er veldig uvanlig at det blåser og snør så mye som det har gjort de siste timene. Det er veldig spesielt at vi må stenge lufthavna så lenge, sier Ivar Helsing Schrøen til iTromsø.

Schrøen sier de tok en beslutning om å stenge flyplassen klokka 05.30, men åpnet flyplassen igjen rundt klokka 10.

Årsaken var dårlig sikt. Pilotene klarte ikke å se lysene på rullebanen.

Reisende må belage seg på forsinkelser utover dagen.

– Forsinkelsene vil forplante seg godt utover ettermiddagen og kvelden. Passasjerer må bare forholde seg til flyselskapet og endringene de gjør, sier Schrøen.

– Kjør etter forholdene

Andre steder i Nord-Norge har også vært preget av været i morgentimene mandag.

I sjutiden mandag morgen kolliderte to biler i Finnfjordbotn i Troms. Det er ikke meldt om alvorlige personskader. Politiet ber folk om å være forsiktige i trafikken.

– Senk farten, beregn god tid, og kjør etter forholdene. Alt av brøytemannskap er ute, skriver Vegtrafikksentralen i nord på Twitter.

Trailer blokkerer bussrute

Ved Nerstranda kjøpesenter i Tromsø har en trailer kjørt seg fast. Traileren blokkerer veien slik at ingen busser kan kjøre forbi.

– Det er katastrofe. Jeg er allerede 13 minutter forsinket, sier Abdel Kader, som er bussjåfør i en av de rammede bussene, til iTromsø.

Traileren skulle levere varer hos kjøpesenteret da den kjørte seg fast. Sjåføren jobber med å feste kjetting på hjulene.

E6 over Kvænangsfjellet stengt. Fjellovergangen i Troms ble stengt søndag kveld på grunn av skredfare. Det skal gjøres en ny vurdering mandag morgen, skriver Altaposten.

(©NTB)

ANNONSE
Forrige artikkelEU sier Ja nok en gang til Air Nostrum og irske CityJet
Neste artikkelNorwegian økte passasjertallet med 83 prosent i februar